augustus 16, 2016

Projecten

 

HET LESSEN PAKKET……………..

Ik geef saxofoon les voor beginners vanuit de praktijk opgebouwd. Zodat je snel een blues , pop of jazz liedje kan leren spelen.

Verder de cursus ;”Spelen zonder bladmuziek, hoe improviseer je??” Veel mensen uit de Hafabra hoek  weten heel goed te spelen van bladmuziek. Maar zonder bladmuziek lukt dat vaak niet. Ik help je op weg. Is mogelijk voor ieder instrument, dus niet alleen saxofoon.

Laatste nieuws: Studio tapes  gevonden…………….

Ik werd in 1982 gevraagd door Eksakt Records om mee te spelen op de L.P van de legendarische  kunstenaarsband Soviet Sex van o.a. Rogier van der Ploeg en Peter Klashorst. Een aantal nummers werden opgenomen en de sax partijen werden in overleg ingespeeld. Uiteindelijk bleek hetgeen ik speelde te funky binnen de muziek van  Soviet Sex en werd er maar weinig van gebruikt op de uitgebrachte LP. Hetgeen ik erg jammer vond. Nu kreeg ik te horen dat de originele studio tapes , met alle sax partijen  in het bezit zijn gekomen van Rogier van der Ploeg. Er wordt gekeken of er mogelijk een vernieuwde vinyl uitgave op de markt zal komen. Heel erg benieuwd, na zoveel jaar!

 

L.P.  Happy End door Soviet Seks, opgenomen in Bergen, Noord Holland​ 1982
Het nummer Disco Bizar Dance

Zang en Toetsen Maarten Ploeg
Gitaar Rogier van der Ploeg
Bas Peter Klashorst
Drums Bob Eisenberger
Saxen Leopold Wijdeveld
Er is diverse informatie op internet over deze band en bandleden  te vinden. Zie ook: Ellen ten Damme.