Leopold Wijdeveld

Leopold is geboren in Amsterdam. Zijn beide ouders maakten muziek en zijn moeder was een tijdlang als zangeres werkzaam bij de radio.

Hij speelde op vroege leeftijd bij een aantal bands als basgitarist . Daarna koos hij voor de saxofoon. Na een korte lesperiode besloot hij om zichzelf verder te ontwikkelen als autodidact.

In 1979 werd hij gevraagd om als sessie muzikant mee te spelen op de L.P. Knock Out van de toen in Amsterdam  bekende bluesrockband “Rollin Thunders.” hij werd vast bandlid en gaf vele optredens .

Behalve deze elpee werd door de platenmaatschappij Ivory Tower  in 1981 ook een verzamel plaat uitgebracht, getiteld: ” 20 Best bands from Holland.”

In 1982 speelde hij ook nog mee op de L.P. Happy End uitgebracht door Eksakt Records  met de kunstenaars/muzikantengroep Soviet Seks van de inmiddels bekende  kunstenaar Peter Klashorst.

Tot 1991 speelde hij bij o.a. Blueyack  en los/vast als sessie muzikant. Stopte in 1991 met het spelen in bands en hield zich bezig met beeldende kunst en theater. Ging in Friesland wonen.

Speelt nu vanaf 2010 weer saxofoon . Speelt in de soul/funkband Funky Rootz en in een jazz kwartet. Speelt daarnaast ook als sessie muzikant bij verschillende formaties.

Leopold speelt alle type saxofoon, van Sopranino tot en met Bariton saxofoon, mondhamonica en  backing vocals.

65 antwoorden op “Leopold Wijdeveld”

 1. Pingback: medication zoloft
 2. Pingback: flagyl sulfur
 3. Pingback: weed and cymbalta
 4. Pingback: aspirin ibuprofen
 5. Pingback: acarbose safety
 6. Pingback: medication robaxin
 7. Pingback: actos pepa
 8. Pingback: protonix coupon
 9. Pingback: remeron nightmares
 10. Pingback: jamp sitagliptin
 11. Pingback: ivermectin online
 12. Pingback: buy levitra buy
 13. Pingback: sildenafil review
 14. Pingback: tadalafil cialis
 15. Pingback: stromectol buy uk
 16. Pingback: ivermectin generic
 17. Pingback: vardenafil reviews

Geef een reactie